Lijfrente gemakkelijk regelen bij Aegon

Vroeger was het aanvragen van een lijfrenteproduct ingewikkelder dan nu. Ondertussen is belastingvoordeel krijgen en het afsluiten van een lijfrente een stuk simpeler geworden. De kosten zijn transparanter en het rendement ten opzichte van sparen is in veel gevallen hoger.

Een lijfrente kunt u online afsluiten

Tegenwoordig kunt u een lijfrente gewoon afsluiten bij uw bank of verzekeraar, bijvoorbeeld bij Aegon. Voor het product Lijfrente Sparen opent u een rekening en stort u daar geld op. Het verschil met een gewone rekening is vooral dat u het geld niet tussentijds mag opnemen. U kunt dat pas opnemen wanneer u met pensioen gaat.

U spaart met belastingvoordeel

Het meest aantrekkelijke van een lijfrente is natuurlijk dat u belastingvoordeel heeft. Dit betekent dat u over het bedrag dat u op een rekening zet geen belasting hoeft te betalen. Heeft u een pensioentekort? Wanneer uw inkomen inclusief AOW na pensionering lager is dan 70% van het huidige inkomen, spreekt men van een pensioentekort. Gelukkig kunt u uw pensioentekort aanvullen met uw jaarruimte. Uw jaarruimte is het bedrag dat u in een vorig kalenderjaar of vorige kalenderjaren te weinig aan pensioen hebt opgebouwd via uw werkgever. Dit bedrag kunt u jaarlijks belastingvrij sparen.

Komt uw lijfrente vrij?

Met het geld dat u gespaard heeft, kunt u kiezen voor een uitkering. Welke keuze u maakt, is helemaal van uw eigen situatie afhankelijk. Bij Aegon heeft een lijfrente-uitkering een looptijd van minimaal 5 jaar en maximaal 30 jaar. U sluit dit makkelijk online af of via een adviseur. U betaalt pas belasting over de uitkering die u krijgt, wanneer u met pensioen gaat. Gaat de uitkering in als u de AOW-leeftijd heeft bereikt? Dan gelden er vaak lagere belastingtarieven.

Persoonlijk pensioenadvies  

Om een bewuste keuze te maken is het fijn met iemand uw persoonlijke situatie te bespreken. Een adviseur die rustig op uw tempo de mogelijkheden op het gebied van pensioen met u doorneemt. Weten hoe dat gaat? Hier leest u wat u van een gesprek met een adviseur kunt verwachten.

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.