Lijfrente online afsluiten bij Aegon

Bankverzekeraar Aegon komt als eerste met de mogelijkheid om uitkerende lijfrentes online af te sluiten of uit te stellen. Voor de klant betekent dit behalve het online-gemak ook een mooie besparing op de advieskosten.

Veel  mensen hebben in het verleden een lijfrente afgesloten, bijvoorbeeld als aanvulling op hun pensioen. Zo’n lijfrente komt op een gegeven moment tot uitkering. De lijfrente expireert, heet dat. Men kan dan met het opgebouwde lijfrentekapitaal naar een verzekeraar of een bank stappen. Er zijn twee keuzes: men besluit de lijfrente periodiek te laten uitkeren, bijvoorbeeld maandelijks, of men stelt dit uit zodat het kapitaal verder kan groeien.   

Kosten liefst zo laag mogelijk

Uiteraard wilt u zo hoog mogelijke lijfrente-uitkeringen ontvangen. Hoe hoog deze zullen zijn hangt onder meer af van de actuele rentestand. Hierop heeft u natuurlijk geen invloed. Een andere faktor zijn de kosten. Hoe lager deze zijn, hoe beter. Bekende kosten zijn advieskosten en afsluitkosten. Per 1 januari 2013 zijn verzekeraars, tussenpersonen en banken verplicht advieskosten apart in rekening te brengen bij hun klanten. Dit heeft tot gevolg dat er grote verschillen kunnen ontstaan tussen de diverse aanbieders.

Op deze kosten kunt u als consument winst behalen. Dat zit zo. Bij veel aanbieders kunt u alleen via een tussenpersoon een lijfrente afsluiten. Tussenpersonen, ook wel het intermediair genoemd, rekenen voor hun diensten advies- en afsluitkosten. Bij bankverzekeraar Aegon kunt u echter sinds enige tijd online een bancaire lijfrente afsluiten of uitstellen, dus zonder tussenpersoon. Bij de verzekering kan dit nog niet, maar dat is slechts een kwestie van tijd.

Besparen op advieskosten

Voordat u via internet een lijfrente afsluit  moet u wel eerst online een vragenlijst invullen om te testen of u voldoende kennis heeft van lijfrenteproducten.  Slaagt u, dan houdt u in ieder geval de advieskosten in uw zak. Helemaal kostenvrij is het online afsluiten overigens niet, want iedere aanbieder is verplicht tenminste een zogenoemde distributievergoeding te vragen. Bij Aegon bedraagt die € 150. Niet echt een bedrag om van wakker te liggen.

Het overzetten van een opgebouwde lijfrente-kapitaal kost tijd. Meestal heeft u van uw aanbieder een rente-aanbod gekregen die maar beperkt geldig is. Aegon biedt een unieke service: een uitgebreide rentegarantie voor een periode van 90 dagen. Dit geeft u voldoende tijd om uw vrijkomende lijfrente te laten overmaken naar  uw online-rekening. Dit alles zonder dat de rente in de tussentijd wijzigt.

Advies blijft bestaan

Wie toch liever advies wil of zich beter voelt bij telefonisch contact, kan terecht bij de Expiratiedesk van Aegon. Hieraan zijn wel aanvullende kosten verbonden.  Naast de online-afsluitmogelijkheid behoudt Aegon vanzelfsprekend het uitgebreide landelijke netwerk tussenpersonen. Als klant kunt u dus gewoon net als altijd in uw eigen omgeving advies inwinnen, en vrijkomende lijfrentes en koopsommen omzetten naar uitkeringen of dit wellicht nog enkele jaren uitstellen. (redatorial)

Meer informatie

https://www.aegon.nl/particulier/pensioen/uw-lijfrente-komt-vrij-wat-nu

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.